Op zondag 26 juni stond de overstapviering met groep-8’ers in het teken van vriendschap en allerlei woorden die daar veel mee te maken hebben. Stan, Charlotte, Liselotte en Julia en hun ouders, ds. Kor Datema en leiding van kinderdienst en tienergespreksgroep en Levend Water hielpen allemaal een handje. Net zoals de vrienden van Mozes die hem hielpen om de strijd tegen de Amalekieten te kunnen winnen. Zij hielden zijn armen omhoog.

Een mooi beeldspraak, want zo hebben wij ook vrienden nodig, die als het nodig is onze armen in de lucht kunnen houden.
Verspreid over de dienst legden de groep8’ers steeds een groot puzzelstuk neer in het midden van de ruimte. Dominee Kor vertelde daarbij steeds kort wat dit woord te maken heeft met vriendschap en geloven.

We hebben over deze woorden nagedacht en ze tot ons door laten dringen. Een mooi en ontroerend onderdeel van deze dienst was het wanneer ouders kun kinderen een persoonlijke wens meegeven.
Daarna hebben Hermien en Tine als leiding van de kinderdienst en tienergespreksgroep de groep8’ers toegesproken. Het leggen van de puzzelstukken, bijpassende teksten en liederen en een gedicht maakten deze dienst tot een mooi geheel, zo hoorden we later van velen.

Wilt u de dienst alsnog horen én zien, dat kan via www.kerkdienstgemist.nl.

Namens de organisatie,
Annemieke Hartemink-Boland

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld