In februari bezocht ik de beurs: ‘Rondom het kind’, een interkerkelijke beurs over kinderwerk. Daar nam ik deel aan een workshop over het jonge kind (0-4 jaar). De workshop was voor mij een echte eyeopener. Aan de hand van de afbeelding van het huis van geloof

werd uitgelegd hoe de geloofsontwikkeling van een kind verloopt, en welke rol de opvoeders en de kerk daarin kunnen spelen.

Als fundament staat God aan de ene kant, en de opvoeders, de ouders en de gemeente, aan de andere kant. Zij vormen de basis voor de opbouw van de geloofsontwikkeling van een kind.

De belangrijkste eyeopener van de workshop was, dat die geloofsontwikkeling dus al bij baby’s begint: zij kunnen van ons leren wat liefde is en zijn gevoelig voor de sfeer die bij geloven hoort. Denk aan: een warm welkom, een sfeervolle en voor kinderen aantrekkelijke, oppasruimte waar het vaste ritme van de dag doorgaat, muziek luisteren, tijdens de zegen in de kerkdienst zijn ect.

Naar aanleiding van deze beurs volgde er een presentatie, een gesprek met ds. Gertjan de Pender en zo was er op 11 september de eerste bijeenkomst met de oppasmedewerkers in de Keurhorsterkerk.

Daar hebben we na een korte presentatie gebrainstormd over de kinderoppas. Iedereen kon op een post-it blaadje ideeën opschrijven over de oppas. Zoals u kunt zien kwamen er heel wat ideeën.

De komende tijd zullen we met deze ideeën aan de slag gaan.

We willen starten met het uitzoeken en aanvullen van het spelmateriaal dat er is. Daarvoor kunnen we uw hulp goed gebruiken. In de hal van de Keurhorsterkerk hangt vanaf zondag 25 september een vlaggenlijn met materialen die wij zoeken. Als u één van de materialen hebt en aan de kinderoppas wilt geven, dan kunt u uw naam daar invullen. Iemand van de kinderoppas zal dan contact met u opnemen.

Alvast bedankt voor uw hulp!

Aline Jansen-Wisselink

 

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld