Met een bescheiden feestje is op woensdag 21 september bij BADISA in Riviersonderend de officiële opening van de vernieuwde keuken gevierd.
Deze ruime keuken maakt het voor de medewerkers een stuk eenvoudiger om dagelijks tussen de 200 en 300 maaltijden klaar te maken voor arme kinderen en ouderen.

Als vertegenwoordiger van onze gemeente kreeg ik in vele toonaarden “BAIE DANKIE” voor Varsseveld mee. Dank die ik bij deze wil overbrengen.
Toch gaat het er bij een project als dit uiteraard niet om dat je bedankt wilt worden. Wie in een township rondloopt, weet zich een zeer bevoorrecht mens.
Dat wij een bijdrage kunnen geven, om iets te betekenen in het leven van minder bevoorrechte mensen, is geen verdienste. Ik geloof oprecht dat we de opdracht hebben om samen te delen in wat de Heer ons geeft.

Badisa

 

Om dat te onderstrepen heb ik bij de opening van de kombuis, en de zondag daarop in de dienst gesproken over de wonderlijke spijziging, waar Jezus een menigte voedt met enkele broden en vissen.
Dit evangelie bepaalt je bij het wonder van samen delen en verzadigd worden. In het Afrikaans: “Al die mense het geëet en genoeg gekry.” (Marcus 6: 42) Zo kan het gaan.

met een hartelijke groet van de NGKerk Riviersonderend,

ds. Frederiek Lunshof

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld