De taakgroep ZWO heeft opnieuw een jaarproject gekozen.

Wij nemen u mee naar het land Oekraine. We willen u voorstellen aan Jorien de Ruiter uit Varsseveld en haar project Childrens Care Oekraïne.

Jorien is 29 jaar, lid van onze buurgemeente de Wingerd en woont en werkt al drie jaar in Oekraïne.
Ze werkt op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Beregowo met baby’s en jonge kinderen die ziek zijn of een handicap hebben en/of van wie de thuissituatie te slecht is om gezond en veilig te kunnen opgroeien.

Als een kind erg lang in het ziekenhuis heeft gelegen is de overheid tot de eerste verjaardag verantwoordelijk voor het kind.
Soms is dat de reden dat een kindje heel lang in het ziekenhuis verblijft.
Ouders worden niet betrokken bij de zorg voor hun kind.
De baby’s worden nauwelijks gestimuleerd in hun ontwikkeling, liggen te lang in een natte luier en het flesje wordt in het bedje gelegd.
Het kindje wordt er niet uitgehaald voor een voeding.

Jorien helpt met de verzorging van de kinderen, stimuleert ze in hun ontwikkeling door ze veel liefde en aandacht te geven. Ook probeert ze een goede relatie op te bouwen met het personeel (artsen en verplegend personeel). Ze werkt zo mogelijk met hen samen en zoekt met hen naar mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

Daarnaast werkt Jorien nog in de Starage waar hulpgoederen worden gesorteerd enopgeslagen.
Jorien is voor haar levensonderhoud, werk en voor de kosten van luiers en medicijnen voor de kinderen afhankelijk van giften.

Wij bevelen dit project van harte bij u/ jullie aan.

Taakgroep ZWO

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld