Nog voordat het pakjesavond is, op zondag 27 november begint de Adventsperiode; vier weken bereiden we ons voor op de komst van de geboorte van Jezus. Zomaar een paar ideeën om het kerstverhaal voor kinderen levendig te maken.

kerst

· Neem vier kaarsen en steek op elke adventszondag de volgende kaars aan, zodat het steeds lichter wordt in deze donkere dagen. Ook kun je één lange kaars nemen en daarop met een mes voorzichtig horizontale streepjes zetten, zoveel dagen tot aan kerst. De streepjes kun je met een groen of rode stift accentueren en de data erbij zetten van boven naar onder. Brand elke adventsdag 1 streepje.
· Geef jouw kind(eren) de Kerst-DVD van Chi Rho cadeau. Bekijk hem bijvoorbeeld tijdens de dienst op kerstochtend. Weer eens wat anders. In Chi Rho belandt de 12-jarige Cora in de tijd van de Bijbel.
Haar tijdreis voert haar langs tal van
· spannende Bijbelverhalen. In de aflevering over Kerst probeert Hreel baby Jezus te ontvoeren om zo het Bijbelverhaal ongedaan te maken. Cora en haar vrienden proberen Jozef en Maria te waarschuwen, maar Hreel is hen voor. Zal Cora in staat zijn om de plannen van Hreel te dwarsbomen? Speelduur van 25 minuten. Te bestellen o.a. bij www.webwinkel.pkn.nl voor €5,-
· Bestel de ‘Adventskalender voor kinderen’ bij www.samueladvies.nl. Deze neemt het hele gezin mee op weg naar het Kerstfeest, met iedere dag een kerstfiguurtje voor de stal of een doe-opdracht.
Kosten €3,- excl. verzendkosten, A4-formaat.

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld