Tijdens de kerkdienst van Tweede Paasdag verleende één van de GemeenteGroeiGroepen (GGG) haar medewerking. De GGG kun je het beste omschrijven als een gespreksgroep dat Bijbelstudie doet.
We komen iedere 3 - 4 weken bij elkaar, meestal op zondag na de kerkdienst. We beginnen dan met koffie, thee en koek om ongedwongen met elkaar een praatje te maken, elkaar te vragen hoe het gaat en wat ons bezighoudt.

En zo gebeurde het dat er Tweede Paasdag niet achteraf, maar vooraf aan de kerkdienst koffie werd gedronken. Iedere GGG-bijeenkomst wordt er een onderwerp voorbereid door één van de groepsleden, waarbij we veelal de Bijbel induiken en een bepaalde tekst analyseren, de diepte ingaan. En dat levert vaak mooie gesprekken en nieuwe inzichten op. 
Tijdens de dienst was er net als bij een GGG-bijeenkomst ruimte om in groepjes met elkaar in gesprek te gaan en een (kleine) Bijbelstudie te doen van Johannes 20 vers 24 t/m 29: Het verhaal van de ongelovige Thomas. 
Aan de hand van vier B’s werd er stil gestaan bij wat het Bijbelverhaal voor ons, voor jou, betekent.
• Bedenken: Wat haal ik uit deze tekst? Wat spreekt me aan of juist niet? Waar kan ik iets van leren? Wat neem ik mee?
• Bedanken: Waar ben ik dankbaar voor? Waar kan ik God voor bedanken?
• Bekennen: Waarvoor kan ik vergeving vragen? Wat ervaar ik in mijn leven als lastig? In welk opzicht herken ik mijzelf in de personen van dit verhaal?
Bidden: Wat zou ik aan God kunnen vragen voor mezelf of een ander? Wat zou ik bij God neer kunnen leggen?

Verderop in de dienst was er gelegenheid om je persoonlijke gebeden bij het kruis te brengen en daarbij een bloem in het kruis te steken.
IMG 9257 600 x 400
Dat leverde een prachtig kleurrijk kruis op (zie foto), welke na afloop van de dienst naar verpleeghuis Den Es werd gebracht.

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld