Vier jaar

3 600 x 491

Gesprekstip: wil je een 4-jarige iets meegeven van het geloof? Vertel je kind in een paar steekwoorden wie God voor jou is.
Vertel waar (jij denkt dat) hij is. Daar kun je over beginnen als God al onderwerp van gesprek is, maar het kan ook als er sprake is van verdriet, angst, of juist vrolijkheid en dankbaarheid. Als je merkt dat je kind bang is om alleen in bed te slapen, zou je kunnen zeggen:
‘God wil je troosten als je verdriet hebt, beschermen als je bang bent. Hij is bij je, ook al kun je hem niet zien. God is de liefde, rust en blijdschap in je hart.’
Bij een ruzie, waarbij het aankomt op het samen goedmaken, kun je Jezus noemen die graag vrede wil voor alle mensen.

Kijktip: ‘Het geheime leven van 4-jarigen’. Vanaf 20 februari op maandag, 22.05 uur NPO-1. In dit nieuwe EO-progamma van 6 afleveringen krijgen we een persoonlijk kijkje in de leefwereld van deze leeftijdsgroep. Het programma speelt zich af in en rond een kinderdagverblijf.
In elke aflevering worden acht 4-jarigen gevolgd die in achtergrond, gezin en ontwikkelingsniveau verschillen.
Twee deskundigen verklaren op een verfrissende en humoristische manier het gedrag van de kinderen.
Onderwerpen als veiligheid, leiderschap, leven en dood, fantasie en verschillen tussen jongen en meisjes passeren de revue. Interessant en leuk voor ouders, maar ook leerzaam voor alle volwassenen.

De kinderen houden ons een spiegel voor.

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld