Schepping ervaren en bewaren

8

Door je kind te laten ervaren in verwondering en Gods aanwezigheid in de natuur, kan het genieten van de natuur, kan God daar zoeken en is bereid er goed mee om te gaan. Nu de natuur weer zo mooi is, hier wat ideeën voor verschillende leeftijden. 0-4 jaar. Maak met je gezin een avondwandelingetje door de buurt. Als je op een grasveldje komt, strijk daar dan even neer en ontdek vogels, vleermuizen en andere kleine beestjes.
Een bijpassend liedje is Dank u wel (Youtube).
5-8 jaar. Lees met elkaar het verhaal over Adam en Eva in het paradijs (Gen. 2:4b-25). Laat je kind twee schilderijen maken, en doe dat zelf ook. Op het ene schilderij verbeelden jullie hoe je denkt dat het paradijs eruitgezien heeft.
Op het tweede laat je zien hoe de wereld eruit zou zien als iedereen God gehoorzaam zou zijn en liefdevol met andere mensen en met de aarde om zou gaan. Zet je naam op jullie schilderijen en bewaar ze.
9-12 jaar. Plant met je kind een boom (of struik). Vertel het volgende. Men vroeg aan Maarten Luther: ‘Wat zou je doen als morgen de wereld zou vergaan?’ Hij antwoordde: ‘Ik zou vandaag nog een boom planten.
Een boom van hoop in de zekerheid dat God de schepping in zijn hand houdt en het leven onverwoestbaar zal zegevieren. Bedenk samen wat Luther hiermee bedoelde.

Bron: “Geloven met plezier”

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld