Creatief met muziek

12

Welk liedje vind jij prachtig? Welk lied raakt jou? Zing dat voor je kind. Het maakt niet uit in welke taal het is en of het een lied voor kinderen of volwassenen is. Als jij jouw favoriete lied zingt of neuriet voor je kind, krijgt het zeker wat mee van wat jou raakt. Van iets moois zingen word je zelf rustig. En alleen dat al heeft een positieve invloed op onrust of verdriet bij je kind. Dit gaat al op voor de jongste kinderen.
Sommige psalmen zijn heel beeldend. Lees bijvoorbeeld eens Psalm 8, 84, 121 of 137 voor aan je kind. Met iets oudere kinderen kun je daarna een tekening of schilderij met elkaar maken naar aanleiding van die psalm. Verzin samen wat voor soort muziek er zou passen bij deze teksten. Als je nu een nieuwe melodie mocht kiezen, zou het dan een liefdesliedje worden, ruige rockmuziek, of een treurlied?
Zijn je kinderen 9 jaar of ouder, dan kun je zelf proberen een psalm te maken. Bedenk wat God voor Jullie betekent, waar je op hoopt, waar je bang voor bent of waar je Gods hulp bij inroept. Verzin er een melodie bij. Heb je instrumenten in huis? Dan kun je die er natuurlijk ook bij gebruiken.

Succes!

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld