Adventskalender 

Vier zondagen voor kerst begint de adventsperiode. Iedere week zie je iets meer van het komende licht van Jezus dat we met Kerst vieren.
Een adventskalender is een manier om er met je kind mee bezig te zijn. Je kunt hem nu al samen knutselen.

watedruppel 10 nov

Teken op een karton 24 vakjes, waarvan de 24e extra groot is. Je kind kan in elk vakje een plaatje tekenen of plakken dat iets te maken heeft met het kerstverhaal.
In het grootste vakje maak je een plaatje van het pasgeboren kindje Jezus. Versier een tweede karton met een kersttekening of beplak het met een kerstafbeelding.
Dit karton heeft dezelfde 24 vakjes, die je als deurtjes uitprikt (niet openmaken!). Belijm het tweede karton exclusief de deurtjes en plak het op het eerste karton.
Elke dag kan je kind een vakje openmaken.

Nog een paar tips:

* Als alternatief kun je ook 24 genummerde zakjes maken die je willekeurig op een karton plakt. Je plakt ze dicht met een (kerst)stickertje
* Achter elk deurtje of in elk zakje kun je een papiertje doen met een paginanummer van een boek vol Advents-Kerstverhalen. Elke dag lees je dan dat bepaalde verhaal voor.
* Verzin voor elke dag van de Advent een kleine activiteit die ook past bij je gezinsagenda.

Schrijf dit op een papiertje wat je in de vakjes doet: adventsverhaal lezen, lichtjes-wandeling, pakjesavond, kerstkoekjes bakken, kerstkaarten knutselen en bezorgen,
iemand bedenken om met kerst uit te nodigen, toetje bedenken bij kerstdiner, kerstboomversiering maken enz.

Voor veel meer ideeën: www.geloventhuis.nl/archief 2012
‘s Ochtends, als de adventskaars brandt, mag er een luikje open. Welke activiteit staat er vandaag op het programma?

Veel plezier!

 

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld