IMG 3801NPO 3fm serious request haalt elk jaar in de week voor kerst samen met heel Nederland geld op voor het Rode kruis. Heel Nederland en dus ook: Kattebak.

Onze actie werd afgetrapt door Kor Datema die zijn baard op het spel zette tijdens de actie: Snor van Kor. Als we minimaal €250 wisten op te halen ging de baard, die al 27 jaar het gezicht van Kor verwarmde, er af! We vroegen u en jullie om hulp en kwamen erachter dat de protestantse gemeente Varsseveld wel érg graag wilde dat die baard eraf ging. Ruim €600 werd al in het eerste weekend geboden voor de Snor van Kor. Op de kerstmarkt verkochten we tegen een vrije gift overheerlijk zelfgemaakt lekkers. Kattebakkers klaar? Bakken maar! Anteverta, Kor en Anna lieten ons genieten van prachtige muziek tijdens hun optreden op de kerstmarkt.

Op vrijdag 15 december om 8 uur ‘s avonds startte onze actie ‘24 uur met zonder slaap’, waarbij heel veel mensen ons hebben gesponsord. Met grote moeite, maar met veel plezier bleven we 24 uur achter elkaar wakker. De filmavond met Bas, twisteren met Kor, knutselen met Dorine, tosti’s eten met Tineke en vooral het vuurtje stoken met Frans hielden ons op de been. En natuurlijk het grote moment waarop de kapper langs kwam om Kor onder handen te nemen. De diaconie kwam ons verrassen met het nieuws dat ze onze actie ontzettend waarderen en ons wilden steunen met een donatie van maar liefst €750!

Op 23 december stapten we met een grote cheque bij Thera, Bennie en Dorine in de auto richting Apeldoorn. We sloten aan in een hele lange rij naar de brievenbus van het glazen huis. Na een gesprekje en wat selfies met BN’ers kon ons opgehaalde geld eindelijk officieel ingeleverd worden: een cheque van maar liefst €2239,19!

We kijken met veel trots en plezier terug op een hele mooie actie waarmee we het samen zo gezellig hebben gehad. Ook zijn we ontzettend dankbaar voor alle hulp die op wat voor manier dan ook kwam vanuit de gemeente. We mogen het dan wel een kattebactie noemen, maar uiteindelijk hebben we natuurlijk samen met de hele gemeente zoiets moois kunnen doen. We vieren straks kerst. Samen in de kerk, samen met familie aan de eettafel. We zijn dankbaar dat we samen zijn. En juist daarom is het zo mooi dat we het doel van serious request rondom gezinshereniging hebben kunnen steunen: Breng ze weer samen.

Ga voor meer foto's naar het fotoalbum UPDATE: meer foto's toegevoegd.

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld