Op zondag 18 februari 2018 was het op de kop af precies 75 jaar geleden dat christelijke muziekvereniging Jubal werd opgericht. Al 75 jaar bestaat Jubal uit liefde voor muziek en dat werd in de ochtend gevierd met een oecumenische dienst met als thema “Muziek verbindt”. 

img 3193

Er werd stilgestaan bij de doelstelling die Jubal zich bij de oprichting in 1943 heeft gesteld: “De vereniging stelt zich ten doel door de beoefening der muziek zichzelf en anderen te verkwikken, liefde voor de muziek te wekken en Gods ere daartoe ook te bevorderen”. Er werd gelezen uit Genesis 4, waar de oorsprong van de naam Jubal ligt, en uit het welbekende 1 Korintiërs 13 “Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen - had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal”.

Muziek verklankt wat niet onder woorden te brengen is. Muziek biedt troost en kracht, maar ook vreugde en ontspanning. Muziek verbindt ons met God en met elkaar en dat hoopt Jubal nog jarenlang voort te zetten. Meer foto's zijn te zien in het foto-album.

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld