Wat is IKA ?IKA logo

De IKA is een commissie, in het leven geroepen door de diaconieën van de PKN kerken in de Achterhoek en de Liemers. Het doel van de IKA is het organiseren van vakantieweken. Vakantieweken voor mensen die zonder “zorg” of begeleiding niet op vakantie kunnen, ongeacht hun leeftijd.

Waarom IKA vakantieweken ?
...om u een vakantie te bieden, samen met mensen uit uw eigen regio, in een ongedwongen gemoedelijke sfeer, pratend al of niet in uw eigen dialect. Een week om echt van te genieten en u heerlijk te laten verwennen.

Waar gaan we in 2019 naar toe?

We organiseren vier weken waaruit u kunt kiezen. Eén week naar het “Nieuw Hydepark” in Doorn, eenmaal een week naar “het Bosgoed in Lunteren (nieuw!!) en twee weken naar het “Hallehuis,in Lemele.

  • Het Bosgoed - Lunteren 11 mei - 18 mei  2019    7 overnachtingen
  • Nieuw Hydepark - Doorn          1 juni – 8 juni 2019        7 overnachtingen
  • Hallehuis - Lemele *                 25 mei – 31 mei 2019    6 overnachtingen
  • Hallehuis - Lemele *                 7 sep   - 13 sep 2019    6 overnachtingen

*De vakantieweken in het “Hallehuis” zijn voor groepen van max. 20 personen. Deze vorm van kleinschaligheid is vorig jaar zeer goed bevallen en staat daarom dit jaar weer op het programma!

Wat doen we daar?

De weken lopen normaal van zaterdag tot zaterdag. De verkorte weken zijn van zaterdag tot vrijdag. We proberen voor u een zeer gevarieerd programma samen te stellen. In de week is er een kerkdienst en een Avondmaalsviering.

Verder kan het programma bestaan uit optredens van zang-, toneel- of dansverenigingen, zijn er speldagen en wordt er met de bus een uitstapje gemaakt. Regelmatig zijn er vrijwilligers aanwezig om de rolstoelen te duwen, zodat u de natuur in kunt of een middagje kunt winkelen.

Is er verpleging aanwezig?

Alle vakantieverblijven zijn volledig aangepast voor de verzorging van minder valide mensen. In alle weken is voldoende deskundige verpleging aanwezig.

Wie gaan er mee?

Behalve de ±40 gasten die per week mee kunnen, gaan er ca. 25 vrijwilligers mee. Waaronder een predikant of pastoraal medewerker, verpleegkundigen en een aantal mensen voor de huishoudelijke dienst.

Dit geldt natuurlijk ook voor het verblijf in het “Hallehuis”. Ook daar zijn voldoende vrijwilligers aanwezig.

 

Voor inlichtingen en eventuele opgave kunt u bellen met:

  • Ada Lettink (0315) – 243375
  • Gerard Wildenbeest                 (0315) – 617274
  • Gerrit Velthorst                        (0315) – 243063

 

Zie ook:  www.ikaachterhoekliemers.nl

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld