De kinderdienst (tot 12 jaar) is ’s zondags tijdens de morgendienst in de  Keurhorst. Luisteren naar een bijbelverhaal, zingen en bidden, tekenen en plakken. Nooit vervelen dus!
We werken volgens de methode: Kind op Zondag van de NZV. 
Meestal zijn er twee groepen, een groep van schoolgroep 1 t/m 4 en één van groep 5 t/m 8.
De kinderen gaan met hun ouders mee de kerk binnen en worden na de bijbellezing uitgenodigd om naar voren te komen en samen, met het licht dat aangestoken wordt aan het begin van de kerkdienst, te vertrekken naar de ruimte waar de kinderdienst gehouden wordt. Voor het eind van de kerkdienst –tijdens de collecte- komen ze weer de kerk binnen en mogen weer plaatsnemen naast hun ouders.
Het team van kinderdienst medewerkers werkt ook meestal mee met de projecten rondom de feestdagen Pasen, Pinksteren en natuurlijk Advent en Kerst! Vaak is er dan een cyclus van kinderdiensten waarop dan telkens verder ‘gewerkt’ wordt aan een doorlopend thema.
Er is tijdens de kinderdienst ook de mogelijkheid om wat te doneren in de collectebus, gehouden voor Oxfam Novib of een ander jaarlijks te bepalen doel. Hiervoor wordt meestal dan ook tijdens het kinderkerstfeest gecollecteerd.
De laatste zondag voor de zomervakantie is er een speciale dienst voor de kinderen uit groep 8 die overstappen van de kinderdienst naar de tienergespreksgroep. Dit wordt voorbereid door de leiding van de kinderdienst, tienergespreksgroep en enkele mensen van Levend Water.
De kinderdiensten zijn er elke zondag tijdens de kerkdiensten in de ochtend. Behalve bij speciale diensten zoals die van de commissie ‘Diensten voor Jong en Oud’. ’s Avonds en tijdens de Jongerendiensten op de ‘tweede feestdagen’ en in de Antoniuskapel is er geen kinderdienst. 
Zie ook het kerkblad voor informatie omtrent het wel of niet doorgaan van de kinderdienst. (Ook tijdens de kerkdiensten in de zomervakantie vervalt soms de kinderdienst, of worden de groepen samengevoegd.)
Informatie: Marianne Wisman, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar,  welke nog niet naar groep 1 gaan van de basisschool hebben beide kerken een kinderoppas-dienst.
Volgens rooster past dan een volwassene met behulp van een jongere op uw kind(eren).
In de Grote of Laurentiuskerk is alleen oppas tijdens speciale diensten. Dit wordt in Kerkleven vermeld. De kinderen kunnen dan voor aanvang van de dienst terecht in het Borchuus.
De bezoekers van de ochtenddienst van de Keurhorst kunnen dan terecht in het bijgebouw, ingang links van de kerk. Bij binnenkomst linksom naar de zaal. 
Indien uw kind ingeschreven staat bij onze gemeente, krijgen ze in het jaar dat ze naar de basisschool gaan een uitnodiging voor een viering, waarin ze ‘ingewijd’  worden om naar de kinderdienst te gaan. Dit zijn zogenaamde overgangsvieringen, georganiseerd door en beschreven onder “Levend Water ”.

Contactadressen:
Grote Kerk: mw. Carly Kempink
                   tel. 0315-241621
Keurhorst: mw. Annet Wisselink-Heezen
                  tel. 0315-617539 

 

Elke tweede en vierde zondag van de maand wordt er in de Keurhorst tienergespreksgroep gehouden.
Tijdens de preek of net daarvoor, wanneer de jongere kinderen naar de kinderdienst gaan, gaan de tieners naar een eigen ruimte om daar met elkaar te praten over de bijbel of het geloof.  Daarnaast komen andere niet bijbelse onderwerpen aan de orde, we  proberen dan wel altijd een link te leggen naar de bijbel. De tieners mogen ook zelf komen met onderwerpen. Net voor het slotlied komen ze weer terug in de kerk. 
 Ze proberen door een leuke activiteit geld te sparen om een studie te kunnen betalen voor een meisje in Ghana of een ander goed doel. 
De leeftijdcategorie is van 12 tot 16 jaar. Iedereen is van harte welkom. De groep bestaat momenteel uit ongeveer 15  tieners. 
Ze verzamelen niet vooraf aan de dienst.. Iedereen zoekt zelf een plekje in de kerk.
Wanneer en waar er tienergespreksgroep is kun je vinden in Kerkleven op de tweede pagina; ‘Two 4 Youth’. 
Maar je mag ook altijd contact opnemen met: 
Tine Zweerink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© 2018 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld