Na twee succesvolle avonden, vorig jaar december en in april 2018, toeven met statushouders in het Borchuus, is het nu tijd voor een zomereditie! Hiervoor zullen we op zaterdag 28 juli vanaf 17.30 uur neerstrijken in de tuin naast de Keurhorst, bij de familie Hiddink aan de Sinderenseweg 67a te Sinderen. De barbecue zal aangeslingerd worden en genodigden worden gevraagd om zelf iets mee te nemen om op de grill te leggen, of iets wat daarbij gegeten kan worden. Naast het eten zal er een activiteit plaatsvinden en er een kinderprogramma verzorgd worden. Heb je (weer) zin om de statushouders uit Varsseveld en omstreken te ontmoeten, of lijkt het je bijvoorbeeld leuk om een muzikale bijdrage te doen? Geef je dan gauw op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Meet and eat april 2018

 

Door allerlei ontwikkelingen werken de oecumenische werkgroepen in de gemeente Oude IJsselstreek meer samen.
Deze samenwerking leidt dit jaar tot één gezamenlijke Vredesdienst op zondag 16 september 2018, en wel in de katholieke Martinuskerk in Gendringen. (aanvang 10.00 uur)

muzieknoten

 Het plan is om het kerkkoor voor deze gelegenheid te versterken met zangers uit de verschillende kerken van de Oude IJsselstreek. De bedoeling is om 2x te repeteren. De eerste repetitie is gepland op donderdag 23 augustus a.s. van 18.30 – 20.00 uur in de Gendringse kerk. Het kerkkoor van Gendringen wordt geleid door Cindy Gregoor. Vervoer van en naar Gendringen wordt voor de liefhebbers gezamenlijk georganiseerd.

Mensen die belangstelling hebben om mee te zingen, kunnen zich opgeven bij:

Kor Datema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0315-241733)

Kom, zing mee voor de vrede!

Met vriendelijke groet,

de gezamenlijke oecumenische werkgroepen Oude IJsselstreek.

 

 

Afgelopen zondag werden nieuwe ambtstdragers bevestigd.

Bevestiging ambtstdragers 10/6/2018

Voor meer foto's, kijk in het foto album.

2018 05 20 17 28 59 POSTER OPEN KERK 2018

Tekst behorende bij de bloemschikking van Pinksteren. 

img 8456

De rode bloemen in de schikking verwijzen naar het vuur dat niet dooft en de liefde die blijft.

Als de kleur van het vuur verwijst rood naar de brandende liefde en de Heilige Geest.

De rode kaarsen zijn de vlammen van het Pinksterfeest.

De takken klimop vertellen over Gods trouw

.

 

 

© 2018 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld