Open kerk op Oudejaarsdag

proeffoto voor kaart met tekst

Varsseveld -  De diaconie van de Protestantse Gemeente Varsseveld organiseert dit jaar voor de 17e keer een inloopmiddag in de Grote Kerk van Varsseveld. Als thema dit jaar is gekozen:  Veelkleurig Verbonden”.

 Het is een middag waarop men elkaar op de laatste dag van het jaar ook op deze mooie plek kan ontmoeten onder het genot van koffie of thee en een oliebol. Wilt u de hectiek van het bijna voorbije jaar van u af laten glijden, dan bent u op de juiste plek in de fraaie Laurentiuskerk.

Vanaf 13:30 uur is er tijd voor ontmoeting met tussendoor muzikale momenten. Tevens kan men een kaarsje branden, in het gebedenboek schrijven, genieten van prachtige liturgische bloemstukken en werken van schilderes Gerry Kastein uit Varsseveld en Henk Schuurman, ook uit Varsseveld, die een aantal van hun werken ten toon zullen stellen.

2018 11 26 20 49 33 Microsoft Word Document1

2018 dankdagEen handvol vruchten van het land.

             Een rijke oogst.

De bloemen verwijzen naar

          het licht van de zon

zonder welk niets kan groeien.

De cirkel kent geen begin en geen eind,7498E6F021DC4468BAE41C55B81FBB99

zij is het teken voor de eeuwigheid

maar ook voor het leven dat doorgaat,

Licht dat blijft, al kan dat Licht verborgen zijn.

2018 10 09 08 56 58 Window

 

Nieuw diner met statushouders in Borchuus

Op zaterdag 27 oktober wordt 'meet & eat' voor de derde keer gehouden in het Borchuus in Varsseveld. Dit is een diner, waarbij inwoners en statushouders uit de gemeente Oude IJsselstreek elkaar kunnen ontmoeten.

Het begint om 17.30 uur. Van iedereen wordt verwacht iets lekkers mee te nemen, om zo te zorgen voor een lekkere maaltijd. De vorige twee edities waren een groot succes, met een hoge opkomst van zowel Nederlanders als statushouders. Daarbij werd een interactief spel gespeeld, om zo meer over elkaar te weten te komen. Ook is er een kinderprogramma georganiseerd, waardoor het geschikt is voor jong en oud.

Heb je zin om aan te schuiven of heb je een vraag over dit evenement? Geef je snel op door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want het aantal plekken is beperkt!

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esra Geurink: (06) 111 22 616

© 2018 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld