Op 2 maart werd Kor Datema in het zonnetje gezet tijdens de vrijwilligersmiddag, vanwege zijn 25 jarig jubileum als predikant.

IMG 0429

Kijk hier voor meer foto's. 

 

De Werkgroep Duurzaamheid van de Raad van Kerken Oude IJsselstreek organiseert op vrijdag 29 maart van 20.00 u tot 22.00 u een bijeenkomst over Duurzaamheid Thuis in zaal de Sprank, Kerkenstraat 1, Silvolde.

Wat kun je zelf thuis doen, zonder investeren?  Logo Raad van Kerken Oude IJsselstreek jpg

Sprekers zijn Jan Jolink en Harrie Jorna

Na de inleiding willen we elkaar aan gesprekstafels inspireren,

waarna onze bevindingen gedeeld zullen worden.

Uiteraard van harte WELKOM

Voor meer informatie en aanmelden:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0315-341052

tuin oij doet

 

Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2019, is het weer zover, dan organiseert Oude IJsselstreek Doet, in combinatie met NLDoet, weer een tuinwerkdag. Voor het voorjaarsklaar maken van de tuinen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken.

Beide dagen wordt gezamelijk afgetrapt, waarna de tuinen verdeeld worden onder de aanwezigen. Je hoeft de tuin niet alleen te doen, er worden twee vrijwilligers per tuin ingedeeld. Je kan je ook opgeven als je alleen een dagdeel kan of dat je maar een paar uur kan, bijvoorbeeld van 10:00 uur t'm 13:00 uur.

Lijkt het je leuk om je in te zetten voor iemand die de tuin niet meer zelf kan doen, geef je dan snel op!

Voor het aanmelden kan contact worden opgenomen met Oude IJsselstreek Doet. Dit kan iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9 uur t'm 12 uur telefonisch via 06-83 70 84 11 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto pgv

Foto: Willemien Smeitink

Deze foto, gemaakt tijdens een inspiratiefestival in september 2017, waarin wij als gemeente op allerlei verschillende manieren het geloof met elkaar deelden.

De foto maakt zichtbaar waar wij als gemeente voor staan: wij zijn een veelkleurige gemeente, waarin verschillende geloofsbelevingen een plaats hebben. We geloven dat iedereen welkom is bij God, ongeacht ras, geslacht of geaardheid.

Daarom is er in onze gemeente nadrukkelijk ruimte voor de zegening van levensverbintenissen van partners van hetzelfde geslacht.

De Verklaring van Nashville ontkent het recht van deze ruimte, ontzegt niet-heteroseksuele christenen het recht hun liefde en seksualiteit op hun eigen manier te beleven, verheft zijn standpunt boven iedere discussie en veroordeelt iedereen die er anders over denkt.

Zoals goed is verwoord in de verklaring van de scriba van de landelijke kerk als reactie op de vertaling van de Nashville verklaring: wij geloven dat een gesprek over seksualiteit en gender alleen gevoerd kan worden op basis van persoonlijke verhalen, met een open houding, waarbij voor iedereen ruimte is om zich uit te spreken.

Je vindt ons op wijdekerk.nl.

Onlangs verscheen op de website, GereformeerdeKerken.info, het eerste deel van een historisch overzicht betreffende het ontstaan van de v/m. Gereformeerde Kerk te Halle, die voortkwam uit de v/m. Gereformeerde Kerk te Varsseveld. In het eerste deel wordt uitvoerig ingegaan op het ontstaan van de Gereformeerde Kerk te Varsseveld tot de tijd dat de kerk te Halle ontstond (de jaren '30 van de twintigste eeuw).  In deel 2 zal worden verder gegaan met het ontstaan en de verdere geschiedenis van de Gereformeerde Kerk te Halle. 
© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld