• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

foto pgv

Foto: Willemien Smeitink

Deze foto, gemaakt tijdens een inspiratiefestival in september 2017, waarin wij als gemeente op allerlei verschillende manieren het geloof met elkaar deelden.

De foto maakt zichtbaar waar wij als gemeente voor staan: wij zijn een veelkleurige gemeente, waarin verschillende geloofsbelevingen een plaats hebben. We geloven dat iedereen welkom is bij God, ongeacht ras, geslacht of geaardheid.

Daarom is er in onze gemeente nadrukkelijk ruimte voor de zegening van levensverbintenissen van partners van hetzelfde geslacht.

De Verklaring van Nashville ontkent het recht van deze ruimte, ontzegt niet-heteroseksuele christenen het recht hun liefde en seksualiteit op hun eigen manier te beleven, verheft zijn standpunt boven iedere discussie en veroordeelt iedereen die er anders over denkt.

Zoals goed is verwoord in de verklaring van de scriba van de landelijke kerk als reactie op de vertaling van de Nashville verklaring: wij geloven dat een gesprek over seksualiteit en gender alleen gevoerd kan worden op basis van persoonlijke verhalen, met een open houding, waarbij voor iedereen ruimte is om zich uit te spreken.

Je vindt ons op wijdekerk.nl.

© 2022 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld