• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Alle gemeenteleden ontvangen eenmaal per maand het blad ‘Dubbelspoor‘ (11x per jaar). De Protestantse Gemeente Varsseveld werkt met een collectief abonnement dat door het College van Kerkrentmeesters wordt betaald. Een persoonlijk abonnement kost € 15,- per jaar.

De naam
Samen met de Protestantse Gemeente Halle geven we vanaf 1 januari 2018 het maandblad ‘Dubbelspoor’ uit. Omdat de twee gemeenten samen optrekken, met elk zijn eigen baan maar met uiteindelijk hetzelfde doel: vertellen waar we mee bezig zijn en betrekken bij het samen kerkzijn is de naam Dubbelspoor een goede weergave van de samenwerking. Op een dubbelspoor kun je elkaar passeren zonder dat je last van elkaar hebt, elkaar vluchtig voorbijgaan. Een dubbelspoor nodigt ook uit om samen op te lopen. Tot ontmoeting. Het geeft ruimte, maar begrensd ook. Als kerken van Halle en Varsseveld zitten we op zo’n dubbelspoor. We zijn elkaar tegengekomen op onze zoektocht hoe het verder moet met onze gemeenten. Een gezamenlijk kerkblad bleek een logische volgende stap.

Doel en werkwijze
‘Dubbelspoor’ wil lezers bij de gemeenten te betrekken, door te informeren maar ook te inspireren. Het blad moet een beeld geven van wat er in de beide gemeenten leeft en wat daar georganiseerd wordt. Gemeenteleden worden zoveel mogelijk betrokken bij de samenstelling en productie van het blad. Een groep gemeenteleden verzorgt maandelijks zelf de teksten, foto’s en opmaak/vormgeving (via een online opmaakprogramma van de Zalige Zalm). ‘Dubbelspoor’ komt halverwege de maand uit op een donderdag en de kopij moet uiterlijk twee weken ervoor op donderdag ingeleverd worden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tussentijds kan informatie eventueel al eerder verspreid worden via de website.

Voor contact over abonnement of bezorging:
Bij verhuizing of opzeggen van Dubbelspoor graag contact opnemen met het Kerkelijk Bureau, tel. 0315-248891 (ma en di ochtend) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor contact met redactie of webmaster en voor aanleveren van kopij is er één e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindredactie Dubbelspoor Varsseveld: Marja Rougoor-Beernink en Annemieke Hartemink-Boland
Eindredacteur Dubbelspoor Halle: Jannie Klein Lebbink
Webmaster: Hanneke Wieggers

© 2020 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld