• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

De inclusieve samenleving

 

Burgemeester Otwin van Dijk spreekt, ook als landelijk ambassadeur, over de inclusieve samenleving op de jaarvergadering van het interkerkelijk Solidariteitsfonds Oude-IJsselstreek.

Op woensdag 8 mei a.s. wordt deze jaarvergadering gehouden, en is in het verpleeg en revalidatiecentrum Antonia, industrieweg 115 te Terborg en begint om 15:00 uur.

 inclusieve samenleving

De jaarvergadering bestaat uit twee delen en heeft dit jaar een thematisch karakter.

In het eerste deel houdt burgemeester Otwin van Dijk een inleiding over de inclusieve samenleving.

Inclusieve samenleving wat is dat?

Een inclusieve samenleving zorgt er voor dat alle inwoners van de gemeente Oude-IJsselstreek op alle levensgebieden volwaardig meedoen of mee kunnen blijven doen in de samenleving.

Dat geldt ook voor inwoners met een lichamelijke, psychische, verstandelijke, zintuiglijke beperking, of een beperking met een financiële of culturele (taal of familieomstandigheden) achtergrond. Er wordt geen verschil gemaakt om volwaardig mee te doen.

De gemeente Oude-IJsselstreek is een gemeente die belemmeringen wegneemt als blijkt dat deze belemmeringen inwoners met een beperking tegenhoudt om mee te kunnen doen.

Omdat in 2016 Nederland het VN-verdrag handicap heeft ondertekend omtrent de rechten van de mens is de gemeente Oude-IJsselstreek aan de slag gegaan met een project de inclusieve samenleving. Dit project richt zich op het weg nemen van belemmeringen zodat ook de mensen met een beperking volledig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Er zijn een aantal werkgroepen met mensen die hun beperkingen aan den lijve ondervinden, die samen met de gemeente en de sociale adviesraad verbeteringen gaan oppakken en doorvoeren. De burgemeester vertelt hier meer over.

Indien mocht blijken dat hiervoor extra voorzieningen nodig zijn waarvoor geen inkomensondersteuning geldt van de Rijksoverheid en de gemeente, kan de stichting Interkerkelijk Solidariteitsfonds daar een steentje aan bijdragen.

 

Het tweede deel van de vergadering wordt gerapporteerd over het verslagjaar 2018 inclusief hulpvragen en financiën en over de huidige ontwikkelingen.

De eindtijd van de jaarvergadering is om circa 17:00 uur.

 

Alle afgevaardigden van de geloofsgemeenschappen, de ouderenbonden en maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom. Men kan zich hiervoor opgeven bij de secretaris, de heer Jan Koenders, telefoon: 0315-327197, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2020 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld