• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Zondag 8 december nam Riet Lieverdink na 35 trouwe jaren afscheid als organist van onze gemeente. 

IMG 3893

Kijk hier voor meer foto's. 

gedachtenisdienst bloemschikking

herinnerinerin verlicht

De werkgroep Herinnering Verlicht organiseert op de derde zaterdag in december weer de jaarlijkse herinneringsavond op “begraaf -en gedenkpark Rentinkkamp” aan de Burgemeester van der Zandestraat in Varsseveld. Iedereen kan hier op eigen manier dierbaren herdenken. Herinnering verlicht wordt gehouden op zaterdag 21 december 2018 om 18.30 uur.

U kunt gebruik maken van parkeerplaatsen van bouwgroep ten Brinke en ALDI-supermarkt, beide aan de Burgemeester van der Zandestraat. Vanaf 18.00 uur komen belangstellenden samen bij de hoofdingang van het park. Daarvandaan lopen we naar de centrale plaats op de begraafplaats, waar we stil staan bij verlies, gemis, herinneren en loslaten. Vervolgens kan ieder de lichtjes die vooraf zijn uitgereikt bij een graf zetten of bij de gedenkplaats onder de grote beuk.Zoals gebruikelijk zal het park stemmig verlicht zijn met fakkels en vuurkorven. Na afloop is er gelegenheid om met een warm drankje samen herinneringen op te halen. 

Als de weersomstandigheden te slecht zijn en de fakkels niet kunnen branden gaat de herinneringsavond niet door.

 

   IMG 0187

Op zondagmiddag 8 december wordt er tijdens de Varsseveldse Kerstmarkt een cultureel Kerst-event in de Laurentiuskerk georganiseerd. Het Event is een ontmoetingsplaats om even op verhaal te komen tijdens de kerstmarkt. Het event begint om 13.00 uur en eindigt om 17.15 uur.

De kerk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol marktplein met kraampjes van allerlei goede doelen, zoals Joni, Amnesty International en de Keerkring. Bij de Creakerstkraam van Marianne Neerlaar kunt u zelf kerstversieringen maken. Er wordt door de Lions wijn verkocht voor een goed doel en er zullen kaarsen met de beeltenis van de Laurentiuskerk worden verkocht ten bate van de actie van het Varssevelds Glazen Huis.

Daarnaast is ook weer een expositie van schildersclub VAST.38

Natuurlijk zijn er ook optredens van diverse muziekgroepen en koren, waaronder Jubal, Concordia, de Varsseveldse Accordeon Vereniging en het Mannenkoor. Een klein gezelschap zal het verhaal uitbeelden van ‘Den wonderleken Kerstdag van vader Waomelink’.

Meer dan anders zal de het event in kerstsfeer worden gebracht. Tezamen met de fraai ingerichte marktkramen, een heuse kerststal en exposities levert dat een kleurrijk schouwspel op. Een andere indeling van de kerkzaal, een beamerpresentatie en achtergrondmuziek tussen de bedrijven door dragen er toe bij  dat onderdelen van het Event nog meer tot hun recht komen. Beslist de moeite waard om binnen te lopen. U bent van harte welkom.

 

IMG 20191117 WA0005

© 2019 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld