• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Sint Jorisconcert op 10 oktober:  Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever. Zij brengen “La Lecture”, een programma rond Suzanne & Edouard Manet

 OihanaLineke

Zondag 10 oktober komen in de Sint Joriskerk in Bredevoort Celliste Oihana Aristizabal Puga en paniste Lineke Lever brengen “La Lecture”. Een programma over de Nederlandse pianiste en zangeres Suzanne Manet-Leenhoff.

Suzanne Manet-Leenhoff  was een Nederlands pianiste & zangeres en de echtgenote van de beroemde, Franse schilder Édouard Manet. Suzanne groeide op in Zaltbommel, in een artistieke familie. Een van haar broers was de toen succesvolle beeldhouwer Ferdinand Leenhoff en haar zwager was kunstenaar Joseph Mezzara.

Oihana Aristizabal Puga en Lineke Lever werken al jaren samen als duo. Zij zijn veelgevraagde kamermuziekspelers. Ze verkennen als duo altijd weer de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen.

Zij willen in hun programma's altijd muziek in een breder kader plaatsen om zo hun publiek mee te nemen in de tijd waarin de muziek gecomponeerd is.

De afgelopen jaren hebben ze o.a. programma’s gemaakt over (het einde van) de Eerste Wereldoorlog, in samenwerking met een historica. Daarnaast hebben ze samengewerkt met dansers, acteurs en vertellers. Vanaf 2020 spelen ze het programma over ‘Suzanne Manet-Leenhoff.

 Tenslotte

Het concert vindt plaats op 10 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur.

Zie voor de laatste informatie over de Corona-maatregelen de home-pagina van onze website:  https://sintjorisconcerten.nl.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 12,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Meer informatie vindt u op de volgende websites:

https://sintjorisconcerten.nl

www.cellopiano.nl

 ====================================================================================================================================================

Donateursavond Aaltense Synagoge 2021

Lezing Ad van Liempt over Gemmeker, de kampcommandant van Westerbork

Donateursavond Vrienden van de Aaltense Synagoge op 5 oktober 20.00 uur in de Hofnargemmeker

Vorig jaar moest de donateursavond van de Stichting Vrienden van de Aaltense Synagoge op het allerlaatste moment geannuleerd worden vanwege een verscherping van de coronamaatregelen. Daarmee hoeven we dit jaar niet te rekenen. Er hadden zich destijds veel belangstellenden aangemeld. Daarom heeft het bestuur besloten de spreker die toen een lezing zou verzorgen over het leven van Albert Konrad Gemmeker, de commandant van Westerbork, opnieuw uit te nodigen en hij was daartoe gaarne bereid.
Wie was de man, die zich als een gentleman kon voordoen, maar tegelijkertijd verantwoordelijk was voor de deportatie van ruim 80.000 Joden naar de vernietigingskampen in Polen? Na de oorlog heeft hij altijd volgehouden dat hij niet wist wat hun bestemming was, maar was dat ook zo? En hoe komt het dat hij met een betrekkelijk lichte straf is weggekomen en nog jarenlang als sigarenhandelaar in een winkeltje in Düsseldorf kon werken? En hoe dachten zijn kinderen daarover? Op al deze vragen heeft de bekende publicist en documentairemaker dr. Ad van Liempt antwoorden gezocht en die opgeschreven in een boek. Tijdens de donateursavond van de Stichting Vrienden van de Aaltense Synagoge op dinsdag 5 oktober a.s. hoopt hij erover te vertellen en vragen te beantwoorden.
Tijdens de vergadering zal ook de overdracht van het voorzitterschap plaats vinden. De heer Tijme Bouwers die acht jaar lang op bekwame wijze het bestuur van de stichting heeft geleid zal dan de voorzittershamer overdragen aan zijn opvolger, de heer Dirk Franssens, die tevens de gelegenheid krijgt zich voor te stellen.

De avond zal plaatsvinden in de Salon van De Hofnar, Polstraat 7, Aalten. De zaal is ruim genoeg om de aanwezigen de gelegenheid te bieden op afstand van elkaar te gaan zitten, hoewel de anderhalve meter verplichting is vervallen. Wel hebben we het personeel van De Hofnar verzocht de aanwijzingen van de overheid te volgen en bezoekers bij binnenkomst te vragen om aan de hand van een digitale of papieren coronapas te bewijzen dat ze tegen het virus beschermd zijn, zodat iedereen onbezorgd kan plaatsnemen. Van belangstellenden wordt uiteraard verwacht dat zij zich houden aan de algemene basisregels van het coronabeleid: thuisblijven bij klachten die kunnen wijzen op besmettelijkheid en respect te tonen als mensen op afstand willen blijven en er de voorkeur aan geven zichzelf extra te beschermen door het gebruik van een mondkapje.

De avond begint op dinsdag 5 oktober a.s. om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De toegang is vrij, een vrije gift is welkom. Omdat het bestuur graag een beeld wil hebben van de bezoekers en hen in geval van eventualiteiten wil kunnen bereiken, vragen wij u zich aan te melden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit geldt ook in het geval dat u zich vorig jaar hebt aangemeld, want we kunnen er niet van uitgaan dat iedereen die vorig jaar wilde komen nu ook in de gelegenheid is.

© 2022 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld